Frihetssökande
Frihetsgivare
Om oss
Material till frihetssökande


Tips till Frihetssökande
 • Den vanligaste vägen till ökat handlingsutrymme och frihet går via kontakter. Därför är din familj, vänkrets, tidigare föreningar, hobbyverksamheter, personer du möter på bussen eller studiekamrater guld värda. Här är en checklista för vilka kontakter du bör gå igenom i jakten på ökad frihet. Läs mer på Frihetsförmedlingens inspirationsblad.

  Använd ditt kontaktnät (pdf)

 • Frihet finns på många platser, ibland där man minst anar det. Här är Frihetsförmedlingens bästa tips hur du kan komma igång och söka frihet. Tänk på att mycket frihet är ”dold” och använd gärna flera sätt parallellt för att maximera dina möjligheter.

  Kom igång och sök frihet (pdf)

 • Spenderar du mycket tid på att prata om karriär, arbete eller arbetslöshet? Kretsar samtalsämnena i allt högre utsträckning om ekonomi och konsumtion? Då kanske det är dags att fundera på om du söker frihet på rätt sätt. Frihetsförmedlingen ger dig tipsen som kan bryta dödläget i frihetssökandet.

  Sök frihet som passar dig (pdf)

Blanketter & Broschyrer
 • Varför finns Frihetsförmedlingen? Vi har tagit fram en kort introduktion till Frihetsförmedlingens verksamhet, som är lätt att ladda hem och dela med sig av.

  Faktablad: Frihetsförmedlingen (pdf)

 • För dig som precis har beviljats nystartsfrihet finns en enkel och överskådlig månadsöversikt. Blanketten är till för personer som har särskilt svårt att ta sig loss från arbetsmarknaden eller andra tvingande strukturer. Den dagliga översikten fungerar som en personlig sammanfattning över den frihetliga utvecklingen.

  Månadsredovisning för särskild nystartsfrihet (pdf)

 • Att planlägga sin väg till ökad frihet är viktigt för att nå resultat och uppsatta målsättningar. Ett av de främsta verktygen är frigörelseplanen som frihetssökande har möjlighet att upprätta med sin handläggare vid ett besök på ett frihetskontor. För att förbereda sig inför mötet kan det vara bra att i förväg ta del av informationen i planen så att handläggningen går så smidigt som möjligt.

  Frigörelseplan - sammanställning för enskild frihetssökande (pdf)
Kontakta oss