Frihetssökande
Frihetsgivare
Om oss
Startsida > Om oss > Jobba hos oss
Frihetsförmedlingen söker
Sveriges friaste byråkrat


Är du en noggrann frihetsivrare? En utåtriktad administratör? En kontrollerad samhällskritiker?

Frihetsförmedlingen söker nu dig som brinner för att arbeta mot jobben, som gillar att påverka och är självgående, omsorgsfull, utåtriktad och kreativ. Vi är en välstrukturerad men också poetisk institution med uppdrag att minska samhällets ensidiga fokus på lönearbete. Som vårt ansikte utåt blir du en viktig utövare och medskapare i konstverket som förmedlar frihet till Sveriges befolkning med hjälp av olika stödåtgärder och program.Huvudsakliga arbetsuppgifter
I tjänsten ingår administration, verksamhetsutveckling och sociala aktiviteter riktade mot allmänheten. I rollen som Sveriges friaste byråkrat blir du navet i vår myndighetsutövning och en del av vår konstnärliga undersökning. Du måste därför dela våra värderingar och vara bekväm med att verka offentligt i olika sammanhang. Du har heller ingenting emot att din tjänsteutövning dokumenteras i bild och på film. Dina personliga egenskaper är viktiga, då detta unika jobb kommer att utvecklas tillsammans med dig!

De administrativa uppgifterna kan exempelvis vara:
 • Vara verksamhetens kontaktperson, svara på mail, telefon etc
 • Administrera våra program och stödåtgärder
 • Gå igenom statliga utredningar, arbeta fram underlag för remissvar
 • Dokumentera precis allting som görs på ett pedagogiskt sätt

Utvecklingsarbetet kan exempelvis innehålla:
 • Ta egna initiativ i samverkan med oss
 • Vara med och utveckla en alternativ valuta
 • Automatisera den egna arbetsprocessen
 • Skapa en manual om downshifting

De sociala aktiviteterna kan exempelvis vara:
 • Kontrollbesök hos myndigheter, organisationer och företag
 • Hålla föredrag och genomföra workshops
 • Organisera och driva pop up-kontor i olika konstsammanhang
 • Skriva en blogg

Din profil
Du är inspirerad av Frihetsförmedlingen och vill vara med och driva den. Kanske är du en erfaren kommunikatör med kritiskt sinnelag, en strukturerad kulturarbetare med scenvana, en orädd och utåtriktad administratör? Kanske har du en helt annan bakgrund tillsammans med både lust och förmåga att förverkliga dina unika visioner för Frihetsförmedlingen?

Vi kräver
God datorvana, kunskap i officepaketet och vana att verka i digitala miljöer. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Erfarenhet av att prata inför grupp. Administrativ skicklighet och erfarenhet.

Meriterande
Vana att skriva redaktionellt innehåll. Kunskaper i bild- eller filmredigering. Kunskap inom programmering. Körkort. Fantasi. Handlingskraft.

Anställningsvillkor
Projekt/visstidsanställning, 12 månader. Tjänstgöringsgrad: 70% av heltid.
Startdatum 3 April 2018 eller enligt överenskommelse.
Tjänstgöringsort: Göteborg, Malmö eller Stockholm, beroende på sökande. Stora delar av arbetet sker över nätet. Vi har verksamhet i hela landet och räknar med att du är beredd att resa en del.

Lön
Frihetsförmedlingen tillämpar en likalönsprincip, f.n. 28 000:-/månad för heltid.

Ansökningsformat
Vi tar emot ansökan i form av personligt brev på max 1 A4 och CV på max 3 A4 sidor. Sammanställ personligt brev och CV till en fil i pdf-format och skicka ansökan till rekrytering@frihetsformedlingen.se senast den 8 januari 2018.

Finansiering
Tjänsten är statsfinansierad via projektstöd från Kulturbryggan.Om oss
Frihetsförmedlingen är en självorganiserad myndighet som hjälper Sveriges befolkning till ökad frihet. Våra stödåtgärder, riktlinjer och information till allmänheten syftar till att motverka en tilltagande inlåsning av mänsklig aktivitet i lönearbete. Verksamheten är samtidigt ett konstverk som behandlar arbetssamhället och utforskar möjliga alternativ till det. Tjänsten som Sveriges friaste byråkrat ingår därigenom i vår konstnärliga undersökning av lönearbetet som form och norm. Frihetsförmedlingen drivs sedan starten 2014 av sina initiativtagare Lars Noväng och John Huntington.

Kontakta oss